sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kompiaisia, mitä?


Kompiainen makeinen (oulu-suomi)

Puutarha, maisema tai luonto on parhaimmillaan kuin oikein hyvä kompiainen: se tuoksuu ja maistuu hyvältä, ja se tuo heti ensipuraisulla hyvänolon tunteen (tässä yhteydessä emme puhu karkkien vaaroista ;)). Maisema voi olla herkullinen yhdistelmä esimerkiksi kasveja, kiviä ja vettä, ja kuten maistuvassa makeisessakin, kun koostumus on harmonisessa tasapainossa, sielu lepää tuossa hyvän olon tunteessa. Vähän niin kuin laadukasta ja täyteläistä suklaata, joka sulaa hitaasti suussa, voi kaunista maisemaakin makustella pitkään ja antaa sen hitaasti painua mieleen.

Se, mikä makeinen on kenenkin mieleen, on tietenkin jokaisen omista mieltymyksistä kiinni, aivan kuten maisematkin. Joku rakastaa hedelmäkarkkeja ja perinnepuutarhoja, kun taas joku lakritsia ja metsäpuutarhaa. Joku ei tykkää karkista ollenkaan... Minä taas rakastan suklaata ja kaunein maisema on tiivistynyt japanilaiseen puutarhaan, joka kunnioittaa luontoa ja on harmoninen kokonaisuus kaikkine elementteineen.

Tässä blogissa aion näiden maisemien ja tunnelmien lisäksi pohdiskella myös muita maisemaan liittyviä asioita, ja toivon oppivani jotain uutta omasta alastani, johon liittyy paljon vanhoja perinteitä, mutta myös uusia tuulia. Siispä hyppy tuntemattomaan ja menoksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti