lauantai 18. lokakuuta 2014

Pihalla tuoksuu talviEilen oli ensimmäinen päivä täällä, kun oikeastaan koko päivän maa pysyi kuuraisena. Tänään on todennäköisesti samoin, sillä nyt on jo myöhäinen aamupäivä ja asteet ovat edelleen miinuksella. Alppiruusutkin olivat kääntäneet lehtensä talviasentoon, mitä ei vielä muutama päivä sitten ollut tapahtunut. Talvi alkaa siis varmaan ihan tosissaan tehdä tuloaan. 

Nyt on vain niin, että en ole vielä ehtinyt ollenkaan edes ajattelemaan siemenenten kylvämistä maahan! No, onneksi sentään lunta ei ole vielä satanut, eikä maa ole aivan jäässä. Syyskylvöä suositellaan tehtäväksi ainakin joidenkin lähteiden mukaan syyskesällä, joten tämä minun lokakuun lopun kylvö on aika myöhäinen... Enkä tiedä miten siemenet suhtautuvat kylvämisestä jäiseen maahan. Ne kun pitäisi maahan heittelyn jälkeen esimerkiksi jyrätä, ja jos maa on liian jäässä, niin eihän siitä ole mitään hyötyä.

Sain onneksi tuon viime kirjoituksen aiheen, eli perennapenkin viimeisteltyä loppuun (alla oleva kuva). Uusia kasveja en siihen ole istuttanut, mutta muokkasin nurmikon samalla tavoin kuin kuunliljojenkin kohdalla, ja kasasin ison kasan lehtiä penkin päälle, jotta rikkaruohot eivät valtaa sitä ennen kuin saan istutuksia tehtyä. Keväällä aion istuttaa siihen lisää kuunliljoja ja muita perennoja, sekä joitakin pensaita, ja koska minulla on noita rhodoja jo ennestään, saatanpa hankkia vielä yhden lisää. Istutusalue on aika iso, joten kyllä siihen varmaan ainakin yksi isokoinen rhodo menee, jonkun pienen pensaan ja perennojen lisäksi. 

Toivon vain, että en myöhästynyt noiden kuunliljojen istuttamisessa. Ne ovat olleet tuossa penkissä vasta pari päivää, joten ne eivät millään ole vielä ehtineet juurtua tarpeeksi, mikäli maa nyt yhtäkkiä jäätyisi ihan kokonaan. Onneksi ensi viikon sääennusteen mukaan plussa-asteita on kuitenkin vielä luvassa. Se auttaa myös tässä siemen-asiassa, sillä ainakin maanantaina voisi olla sopivan lämmintä kylvämiseen. Otan siis maanantaina tehtäväkseni kylvää ne siemenet, vaikka sataisi kaatamalla räntää. Kirjoittelen siitä sitten enemmän, kunhan olen saanut kylvön tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti