lauantai 11. lokakuuta 2014

Ihana hiekkalaatikko!

Törmäsin eilen ihanaan hiekkalaatikkoon erään kerrostaloalueen sisäpihalla. Siinä oli ihanasti käytetty luovuutta, ja juuri tuollainen laatikko sopisi esim. luonnonmukaiselle pihalle. Se oli nimittäin tehty pienen mäen päälle, maastonmuotoja kunnioittaen. Ja kun normaalisti hiekkalaatikot tehdään puukehikkoon, niin nyt oli käytetty (ehkä paikalta löytyneitä?) kiviä rajauksessa. Antaapa kuvien puhua puolestaan :)




4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. No on, tekisi mieli tänne omallekin pihalle laittaa tuollainen :) siitähän saisi myös kivan kivikkoistutuksen sitten, kun hiekkalaatikolle ei enää ole tarvetta. Sekoittaa vaan tuohon hiekkaan vähän kasvualustaa, ja istuttaa siihen kuivan ja karun maan kasveja.

      Poista
  2. 99 % samaa mieltä, mutta kaksi näkökohtaa:
    - hiekka pysyy puukehikossa paremmin
    - kivi on kova, kun se törmää pieneen päähän

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on totta, että hiekka pysyy paremmin puukehikossa, mutta leikkien mukana se leviää myös sieltä (tai kaivavan koiran, kuten meillä :)). Ja tuokin on totta, että kivi on kova elementti, mutta kiviä käytetään paljon esimerkiksi lasten motoriikkaradoissa, joissa ihan pientenkin on mahdollista kiipeillä ja remuta (=mahdollisesti siis myös lyödä päänsä), joten se ei ole mielestäni tuossa hiekkalaatikossa niin oleellinen näkökohta. Lisäksi myös puukehikot ovat kovia, ja niissä on teräviä kulmia, jotka voivat satuttaa pahastikin, jos niihin törmää tai kaatuu.

      Poista