sunnuntai 21. kesäkuuta 2015

Rhodojen kukinta

Kyllä huomaa, että kesä on hortonomin kiireisintä aikaa: en ole edes ehtinyt ajatella blogin kirjoittamista tässä kesäkuun aikana! Ja aika senkun rientää, ensi kuu on vähintäänkin yhtä kiireinen. Kiirettä on aiheuttanut pääasiassa työt: kaikenlaista on tullut niiden saralta tehtyä, ja tuo kotipiha onkin sitten todellakin sen näköinen... Siitä en kehtaa laittaa kuvaa :D

Tänään kuitenkin tullessamme juhannuksen vietosta kotiin, huomasin jotain aivan ihanaa ja yllätyksellistä. Jotain mitä en todellakaan odottanut: nimittäin rhodoni ovat tässä muutaman päivän reissun aikana alkaneet kukkia :) Olin jo luopunut toivosta, sillä vielä viikko sitten niissä ei ollut havaittavissa minkäänlaista kukkaan viittaavaakaan. Siksipä tämän päiväinen yllätys olikin suuri. Ehkä viime syksynä katteena käyttämäni neulaset ja lehdet ovat tehneet tehtävänsä lannoitteena ja edistäneet kukkien muodostumista. Muuta lannoitettahan en siis niille ole antanut. Poikkeuksellista kukinnassa kuitenkin on se, että nythän on jo kesäkuun loppu ja vasta nyt kukat ovat auenneet. Rhodojenhan pitäisi aloittaa kukinta jo paljon aikaisemmin. Mutta olenkin todennut, että tämä meidän pihamme on jotenkin kylmä paikka, vaikka länteen päin onkin. Lehdet puhkesivat puihin ja esimerkiksi tulppaanit ilmestyivät maasta todella myöhään juuri tällä alueella, verrattuna ihan muutaman kilometrin päähän. Ehkäpä se ja sitten tietysti muutenkin kylmä alkukesä ovat vaikuttaneet myös tuohon kukinnan viivästymiseen?

Oli miten oli, iloinen oli yllätys!

2 kommenttia:

  1. Myöhässä on ollut rodojen kukinta meilläkin mikä johtunee alkukesän kylmyydestä. Kaunis alppiruusu - mikä on lajike?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo ovat ihan perus puistoalppiruusuja, 'Catawbiense Grandiflorum'-lajiketta. Molemmat muistaakseni samaa. En ostaessani kiinnittänyt paljoa lajikkeeseen, oli vain tietty kukan väri mielessä :)

      Poista