perjantai 17. huhtikuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia

Röttelön Remontti -blogista haastettiin minut vastaamaan 11 kysymykseen. Ideana on vastata kysymyksiin ja keksiä 11 uutta kysymystä, jotka laitetaan eteenpäin 5-11 blogille, joilla on alle 1000 lukijaa.

Tässäpä tulee minun vastauksia :)

1. Mikä on sinun puutarhasi rakkain kukka, kasvi tai puu? Vaihtoehtoisesti sinulle rakkain huonekasvi?
Rakkain kasvi taitaa tällä hetkellä olla tuo rhodo, tai oikeastaan nuo molemmat rhodot. Istutin ne viime kesänä, ja sen jälkeen olen jotenkin ihan höpsähtänyt rhodojen maailmaan, vaikka ne eivät ole vielä edes kukkineet :D Niissä on vain jotain niin valloittavaa. Lisäksi pidän varjoyrtistä, se on niin kauniin vihreä.


2. Onko sinulla mielessä sellaista kasvia, jota voisit helppohoitoisuutensa tai jonkun muun ominaisuuden vuoksi suositella muillekin?
Mielestäni tuivio on erittäin monikäyttöinen kasvi, sillä se menestyy todella erilaisissa olosuhteissa ja peittää hyvin isonkin alan. Lisäksi se näyttää hyvältä niin pensaiden kuin perennojenkin kanssa. Talven aikana minulla on ollut kokeilussa tuivion kestävyys kolatun lumen alla, eikä se ainakaan vielä näytä kovin tuhoutuneelta.


Lisäksi olen aivan hurahtanut maatiaisperennoihin, ja niitäkin voin kyllä suositella ihan sen takia, että ovat niin helppohoitoisia. Ja ihania.

3. Millainen on unelmiesi talo, mökki tai asunto?
Unelmieni talo puutalo, joka voi olla vanhakin, mutta kunnostettu sisältä moderniksi. Pihaa tietysti pitää olla, ja mieluiten metsääkin siinä lähellä :)

4. Mikä on lempiruokalajisi? Se ruoka tai jälkiruoka joka onnistuessaan saa mutrusuunkin hymyyn?
Parhaiten minulta onnistuu yleensä isäni reseptillä tehty mustikkapiirakka, johon tulee murupohja, rahkaa ja sitruunaa (ei kuitenkaan niin paljoa, että mutrusuu mutristuu entisestään ;))

5. Ketä historiallista hahmoa ihailet eniten?
En ihaile oikeastaan ketään tiettyä. Minun mielestäni historia on kaiken kaikkiaan kiinnostavaa, ja ihailen kaikkia menneisyydessä eläneitä sen takia, että elämä on aikaisemmin ollut varmasti paljon haastavampaa kuin nykypäivänä.  

6. Minne haluaisit mieluiten matkustaa?
Islannissa en ole vielä käynyt, ja sinne menisin oikein mielelläni, jos vain pääsisin kauheasta lentopelostani eroon :o)

7. Jos sinulla olisi toteemieläin, mikä se olisi?
Varmaan se olisi koira, sillä olen koko tähänastisen elämäni viettänyt koirien seurassa.


8. Miten saat itsesi parhaiten rentoutumaan kiireisen päivän jälkeen?
Pienet päiväunet sohvalla täydessä hiljaisuudessa lataa akut kyllä hyvin. Sen verran kun lepää, että nukahtaa ja sitten heti herää, niin jaksaa sitten loppuillan touhuta.

Nykyään tosin tuo hiljainen hetki ei ole niin hiljainen eikä uninen, koska tuon 2-vuotiaan vilperin kanssa pitää olla aika tarkkana, ettei ehdi tekemään tuhmuuksia >:D

9. Mikä on sinun sisustusinhokkisi, mikä asia tai esine ei ovesi kynnyksen yli pääse?
Nahkasohva. Niitä en vain voi sietää. Ne ovat kyllä mukavia istua ja helppohoitoisia jne jne, mutta minä vain satun vihaamaan niitä.

10. Oletko jonkin esineen keräilijä, mitä keräilet?
Tykkään pyöriä kirpputoreilla ja katsella kaikkia vanhoja astioita ja muita tavaroita. Ennen ostelinkin niitä jonkun verran, mutta nykyään tyydyn vain ihailemaan, sillä en todellakaan tarvitse niitä enempää :D

11. Mikä oli lapsuutesi lempileikki tai lempilelu?
Muistan kun pienenä leikittiin ulkona veljien ja naapurin lasten kanssa vinkkiä ja pimeällä tuikkista lähimetsässä. Se oli aina hauskaa. Lisäksi yksi parhaista leikeistä oli mummun ikkunalaudalla olevien kasvien juurilla leikkiminen, se oli kuin viidakossa olisi ollut.

Ja sitten minun kysymykseni:

1. Miten päädyit omalle alallesi (esim. viherala)?
2. Paras hetki päivässäsi?
3. Lempiruokasi, ruoka johon et kyllästy vaikka söisit sitä kuukauden joka päivä?
4. Millaisia ihmisiä ihannoit?
6. Paikka puutarhassasi, joka saa sinut hyvälle tuulelle?
7. Paikka puutarhassasi, joka saa sinut erityisen huonolle tuulelle? :o)
8. Mitä päivää elämässäsi et vaihtaisi pois?
9. Seuraatko puutarhatrendejä? Mikä on ollut mielestäsi upein ja mikä kauhein?
10. Lempikasvisi?
11. Mistä sait ajatuksen blogin kirjoittamiseen?

Ja haasteen saavat:

Quun puutarha
Puutarha49
Pihakuiskaajan puutarha
Torpan puutarha
Puutarha ja nurkat.

4 kommenttia:

  1. Kivoja vastauksia. Kiitos haasteesta, otan sen mielelläni vastaan. Vastailen viikonlopun aikana. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Nyt olen vastannut haasteeseeni. Voit käydä kurkkaamassa vastauksia: http://pihakuiskaajanpuutarha.blogspot.fi/
    Mukavaa sunnuntain jatkoa!

    VastaaPoista
  3. Kiitos haasteesta, nyt vastauksia blogissani: http://torpanpuutarha.blogspot.fi/
    Mukavaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista